Sakta förvandling

27/4-2016

Sakta sakta händer det saker i naturen, allt vaknar upp och börjar växa, fåglarna kommer från varmare breddgrader, hittar en ny partner och sätter bo, det kvittras underbara serenader i varje buske och träd, en underbar tid och jag är lycklig att jag kan höra, jag kan se, jag får förmånen att uppleva en ny vår. 
Ibland tar vi kanske livet för givet men tyvärr finns det många som aldrig kom längre än hit, hit till idag, just nu 😢
Blåsipporna som går på sista versen
ängen som nu är helt vita av vitsippor. Myror som vaknar till liv och reparerar sina stackar. Tussilago som små solar. Scilla i olika nyanser. Små violer i gräsmattan. Insekter som letar godsaker. Härliga morgonstunder med hundarna. Bin som söker ätbart. Lägga viltspår i skogen åt en liten. 
Kanske inte alltid så lätt att skilja på spår och spår när råbocken sparkat upp piss gropar mitt i spåret, hur snopet det kan bli när man kommer till spår slutet och det bara finns 30 cm snöre kvar runt stammen 😮
Men skam den som ger sej, när jag plockade in snitslats så gick en liten Tindra på utflykt och kom sedan med en skank som var något demolerad. Räven ville väl ha tuggben 😏
Hemma blommar mini penséer för fullt, Kungsängs liljorna slår snart ut för fulltäven mina vita som jag planterade i höstas. Tusen tack Ami för dom. Är så glad i dom och de kallas ni MINA AMI BLOMMOR 💝. Rosenripsen är nu så fin där den står men har inslag av kattpiss i doften 😖. Just nu strilar regnet ner, men den tidiga morgon promenaden gick i duggregnets tecken och jag är glad vi kom hem i tid. 
Önskar alla läsare, vänner, släktingar en fin onsdag.