Snart sommar

Fr 24 maj 2013
 
Vart tar tiden vägen, dagar, veckor.. det rusar på i en himla fart och vad jag kan minnas så gick inte vintermånaderna så fort, de segade sej fram dag för dag och tycktes aldrig ta slut.
När så snön sakterligen masade sej iväg ner i marken för att göra skog och marker vattenfyllda så kom allt med en rasande fart, nu hade växter brottom för att hinna med det som ska hinnas med under någon tid.
Här står vi nu, sista dagarna i maj är snart ett minne blott och vi går in i det som kallas sommarmånaderna, juni,  juli och aug, har liksom bara en liten känsla i magen att det kommer att gå väldans fort och snart är det höst igen.. BLÄ kan man väl enkelt uttrycka sej.
Slånbärs buskarna blommade fort och kort tid,
Kablekan blommade dock i några veckor innan nu bladen sakterligen ramlar av.
Vi är några stycken som försöker träna rally lydnad någon gång i veckan, det är varmt men sista gången när vi tränade runt 17,30-19,00 var det kanon, både hundar och vi tyckte det var behaglig värme för aktivitet.
Det börjar se lovande ut på maken, blir nog smultron även i år.
Trastungarna växer fort och fjäderpennorna är redan på väg ut fast de bara är några dagar gamla.
Blommor slår ut och man blir så glad över att se dom
Urgamla tulpanlökar kommer troger upp ur marken varje år och dessa är nog iaf 30 år gamla.
Liksom dessa blålila tulpaner
Vattendroppar, de är bara så härligt att fota..
Det lilla rotskottet jag hittade i marken för några år sedan, som varsamt grävdes ner i en kurka när moderträdet var dött, har idag vuxit upp till ett litet fint träd som blommar så fint i år, ibland har jag nog väldigt gröna fingrar.
De som ägde huset en gång i tiden kan nog sitta där uppe och småle åt mej och  nicka...  hon kan om hon bara lägger manken till.
Hur galen kan en människa bli kan man ju undra, köpte hem en liten påse Frollic och satte mej med skärbräda och kniv, varje Frollic blir 16 bitar.... här kan man verkligen snacka terapiarbete.
Men jag kom till slut till den sista ringen, glad och nöjd med mej själv, stoppade en stor näve hundgodis i en liten påse som alltid ligger i rally väskan och en påse som hänger på en krok inne så vi kan träna där också, när det är slut är det bara att stoppa ner en näve och fylla på sin lilla väska.
Nog trodde jag att alla fåglar var komna redan men igår så kom 7 streck över huset med en liten stunds mellanrum, det var ett himla kacklande där uppe i på den regngrå himlen.
Men när kvällen kom så klarnade himlen upp och jag och hundarna gick ner på myren, både maskrosor och raps lyser gula som solen.
Blåbärsriset står i blom men det ser lite skralt ut med blom, bara att vänta och se om det blir gott om de blå goda bären i år eller om det bara blir till att stoppa i munnen.
Ekens hanblommor är riktigt vackra att titta på.
Liksom Svarttallens hanblommor.
Heidi har nu tappat all päls och nu rasar täckhåren också, hon blir nog en korhårig sheltie sådär lagom till badårets början.
Lillfia fäller lite då och då men den där riktiga fällningen som jag trott att hon varit på väg in i under en längre tid avstannar och börjar om hela tiden, det är dags för ett bad även på henne och då ska det baske mej gnidas ordentligt så kanske kanske även hon får av den där gamla trista tråkiga matta pälsen.
Lillfia som snart är 18 månader, en liten stolla som glömmer sin hjärna men är glad ändå, hon har verkligen gett oss alla många skratt, tänk vilken tur att hon flyttade in till oss och till Heidi, Heidi som blivit valp på nytt och de har riktigt riktigt roligt ihop.
Ha en skön och go helg gott folk, tag vara på dagen för de som flytt kommer aldrig igen, dagar går fort liksom veckor och månader, snart sitter vi inomhus igen och längtar till nästa vår.