Har nog hänt lite sedan sist!!

Fy tysan vad jag har varit slö, slapp och likgiltig när det gäller att skriva i bloggen här.
Det är ju nästan en hel månad sedan jag plitade ner några rader sist.

Allmänlydnads kursen är snart slut, går verkligen på sista varvet nu, både skönt och lite trist.
Skönt för att det nu är kallt, mörkt och vägarna  lite mera vanskliga att köra på när kvällen kommer.
Trist att det har gått så fort men det blir förhoppningsvis en ny vår och då kan man gå en ny kurs.

Vi har haft en gansks så fin oktober månad ändå och det gick faktiskt flera veckor utan regn, tjohooo får man väl ändå säga.
Men nu den sista veckan har det skvalat på lite och dammen som jag har tömt är nästan full av vatten igen.
Några frostiga fina dagar har vi haft med sol och härligt väder.








Efter mycket om och men så har jag även fått färg på väggarna uppe i hallen, vitt och fint har det blivit.

Varje dag innan jag har varit på Allmänlydnad så har jag varit införbi Gunilla och tittat på hennes små valpar, tänk att det redan har gått 8 v och nu har de flyttat till nya hem förutom den hon behåller själv.
Det är kul att iaf en av kullsyskonen blir kvar här på ön, lilla Vidar hamnar i Väskinde hos en tidigare valpköpare från Gunilla.

En riktigt söt liten kille med den rundaste goaste nosen man kan finna, så himla pussvänlig.

Några av mina små pelargonplantor har fått lite fnatt och börjat blomma men det är fint med lite fägring inne också nu när allt vissnar ner utanför fönstret.



Ulrika och  jag träffades häromdagen uppe i Follingbo skogen och lade ut lite blodspår till våra hundar.
Det blev inte liggande så himla länge så Heidi gick väldigt långt från kärnan, slog hela tiden i vinden.. doft, icke doft, doft, icke....

Senare samma em (kl 16:00) gick jag ut ett blodspår hemomkring som skulle få ligga till nästkommande morgon, det låg i 16 tim och jag var nog lite fundersam om hon skulle ta det.

Riktigt så länge hade jag aldrig haft ett spår liggande åt henne tidigare men jag var nog ganska dum som trodde att hon inte skulle klara det.
Genom sank mark med mycket vatten, genom rise och täta buskar, ut på mera vanlig skog nosade hon sej fram, att det var ett bloduppehåll på 15 m märkte jag aldrig av, en vinkel ringade hon fint i och gick sedan på spåret igen, nu arbetade hon verkligen nere i marken och inte i vinden.

Efter ca 450-500 m så hittade hon sin skank och jag hoppas att jag var ensam i skogen för jag hördes nog ganska bra när jag berömde henne, lyckan var så att säga total för mej och lika lycklig hund var det som bet och slet i rådjursskanen.

Det känns skönt att veta att hon nu kan ta gamla spår och att vi kan lämna ruta 1 och gå vidare till ruta 2, alltså att göra bloduppehåll i vinklar, göra återgångar och lite andra saker.
Något prov i höst lär vi inte hinna med men vi hinner träna lite till innan den första snön  kommer.
Sedan får hon suga på den karamellen till våren kommer så tar vi tag i tränandet igen.
Jag är verkligen stolt och mallig över bästa vännens duktighet

Idag har jag sytt klar min plommonfärgade linne gardin, att linne ska vara så himla hasigt och fysigt tyg, man kan ju få nojan för mindre, tur det finna nålar ..
Men får nog plocka ner gardinen igen och ha på lite stärkelse längst upp för den böjer sej  och det gillar jag inte.


Ja... det har säkert hänt en massa andra saker också under en månad men förmodligen inget som är av vikt och värde.

Jo.. jag höll på att glömma, det har varit inoff hundutställning också, Heidis dotter "Frida" var med och hon blev faktiskt BIG-1 på den utst.


Frida har även varit i Köping på Jappeklubbens inoff utst i helgen som var, då blev hon BIS-R Junior, det var lillmatte som visade henne då.
 

Ska verkligen försöka att skärpa till mej och skriva lite oftare, nu stundar ju mera inne väder så det kanske blir lite annat då än den årstid då man är ute så mycket som möjligt.

Hoppas nu att snön dröjer lääääääänge innan den faller över ön, kan vara lagom med att den kommer i halva januari och sedan smälter bort i halva mars, kan man få beställa det någonstans

Ta hand om varandra nu och så en massa snälla barn för snart är det dags för tomten att komma, tiden går fort så det är snart dags igen.