Nu har det vänt..

Måndagen den 27 dec 2010

+5 min längre dag!!

Ja  nu har det vänt, nu är ljuset på väg tillbaka till oss, visserligen ännu bara 5 min längre dag men det är på G och vetskapen om det är helt underbar.

Nu är det bara att stå ut med jan och feb mån, ja mars kan ju vara en riktig jobbig månad det också men då går solen över talltopparna och vi får in sol i vår trädgård, gissa om man kommer att stå berädd med fika koppen för att rusa ut i solgasset, lyssna på fåglar som fått ett annat ljud i skällan och njuta, bara att invänta första dagen D alltså..

När GEAB var här och grävde så hade koltrasten fullt upp med att plocka mask och de var så nära en så man nästan kunde klappa dom, den dagen var bordet dukat och då ville det till att inte vara rädd av sej för då kunde man bli utan, de var på kanppa armlängds avstånd till en.


Att det även är surt i marken råder det ingen tvekan om, de fick  ha pumparna igång när de lade ner kabeln men det fylldes på nästan lika fort som det pumpades bort.


Ja juldagarna är över och nyår inväntas, som vanligt så sitter vi hemma med hundnara, ingen har reagarat för smällarna tidigare men skulle det bli ett väldigt liv utanför så vet man aldrig, DÅ vill jag vara hemma.

Idag så pulsade hundarna och jag runt två varv i Roma i deras motionsspår, det var inte så många som gått så det tog en evinnerlig tid att komma runt, benen var frusna och hundarna började få is i tassarna så det fick räcka med dessa varv.
In på ICA och handla lite sedan hem och bli varm igen.

En som älskar att få huvudmassage !!


Mmmm så gôtt ser Heidi ut att säga.. Husse han kan han!!


Idag blir sista dagen man käkar på julmaten, sedan åker det som går att frysa in i frysen, resten åker tull till räven.
Igår blev det köttbullar och potatis, tänk att man kan längta efter julmat men man tröttnar himla fort på den.
Skulle nog vara lättare att äta pizza en gång i veckan än just julmat...

Ha en skönt kväll och tänk på att vi nu går mot ljusare tidet, nu är mörkrets tid snart förbi för den här gången.
Glöm inte att ta hand om varandra.