Personspår i Fröjelskogen

Ja så har då våra småttigar i valpkursen fått testa sina första person spår, inte så långa men nog väldigt roliga ändå och så lärorikt för de flesta av oss.

Sol och fint väder och jag och Tova begav oss ut nästan efter karta och kompass :)
Nej så illa var det ju inte men till den här skogen har jag aldrig åkt tidigare, men till Klintehamn hittar jag ju lätt..


Man åker även förbil Foodmarks fabrik, det är där de gör potatis sallad och rödbetssallad.. mumsfillibabba..



Efter några mil så skulle jag svänga höger och in på en mindre väg, efter 4e M skylten skulle jag svänga till höger in i skogen... upps här var det breda gatan vill jag lova, och sedan köra så långt denna stora autostrada sträckte sej...

Alltså ända in i urskogen tyckte jag.

Efterhand så droppade den ena efter den andra in i skogen och vi kunde börja förbereda oss för kuligheter med voffsingarna.



Fram kom ju även alla fika muggar och medhavda gottis bitar till oss.

Dagen till ära så skulle Tova få trä på sej selen jag en gång sydde till min corgi Iris som sedan mormor Klara fått överta, men den är dock för stor så det var till att ta fram synål och björntråd och knåpa ihop den lite här och där och även sy ett nytt knapphål så att den kunde passa en liten Tova, och så fram med nya spårlinan också.

ut i sogen begav vi oss och Lena (Hägges matte) gick ut vårat spår och satte sej långt där inne i skogen, tur att det finns snittslar så man inte förirrar sej totalt.
Tova klarade det kanon och jag är jätte nöjd med hennes näsarbete även om hon stannade upp några gånger, satte sej och tittade frågande på mej... vill du jag ska använda näsan ännu mera??? och det ville jag ju, glädjen var svallande stor när hon hittade Lena bakom en stor tall och hon hade en skål full med både korv, köttbulle och levergodis, VA... kan man bli lyckligare i en skog än så här måntro.

Säkert en glad överraskning som hon lär komma ihåg till nästa gång.

De flesta hundar klarade det med glans och vi kände oss nog ganska stolta hela högen över vad våra små telingar hade presterat där ute i stora skogen.

"Hägge" stod som en staty när matte hade något gottis i handen och då får man ju passa på att ta ett kort, eller hur :)) det var ju rätt ras så att säga framför ögonen på en...


Strax efter kl 16 så styrde vi alla våra bilnosar ut ur skogen och var och en körde hem till sitt, här har jag kommit till Väte så nu är det inte så långt kvar innan jag är hemma, Tova sover i bilen och är nog lite trött och har inte tid att tänka på hur bilsjuk hon blir, hon ligger fint i sin bur och verkar drömma om nosarbete, hundkompisar och även den lilla budföringen vi fick prova på där ute.

Hemma väntade maten på spisen, mat till Tova med en liten extra godisbit i för att hon varit duktig.

Summa sumarum, en urtrevlig dag i skogen, härligt väder, glada hundägare och lika glada hundar så vad kunde ha blivit bättre, ingenting tycker jag.

Nästa tis är det vanlig träff vid Hemse BK, allt i sin ordning igen.

~ ~