Stora flytten.. mitt i natten.

Måndagen den 21 mars 2011

Satt uppe och tittade på TV till ganska sent igår, klockan var över 23 innan jag kom i säng.
Lagom jag tyckte jag började försvinna bort i dimmorna vaknar jag av ett himla liv ??!!
Vad i hela friden är detta tänkte jag, någon som spelar lite mysko musik i sin bil och står och durrar ute vid traktorerna ??
Nä.. det låter inte så, satte mej upp i sängen och lyssnade, jo flyttfågelstrecket gick, det var inte en och två utan MASSOR!!
De flyttade under nattens stjärnor.
Det höll på hur länge som helst tyckte jag innan de äntligen var förbi, lagom jag hittat rätt ställning under mitt täcke inge så kom det några skränande på efterkälke, vänta på oss vi hinner inte med ..

Vart de var på väg vet jag inte men över vårat tak flög de allt.
Idag när jag gick ut med hundarna på åkrarna så stod ett sångsvans par där ute, kanske var det ett par som hoppat av under flytten för att stanna här.


Men när jag kom närmare så lyfte de och trumpetande for iväg.

Hade inte tänkt gett mej ut över åkrarna idag, blåste ganska mycket så tanken var att hålla mej i skogen men när jag väl kom i närheten av åkern så hörde jag ju lärkan, tofsvipan och en inre kraft drog mej sakta mot åkern, ville ju njuta, ville ju lyssna och se.
Väl ute på åkern så strosade vi runt lite, men då kan vi lika gärna gå upp i grann socknen och titta om isen har släppt i deras viltvatten, nejdå, isen ligger ännu och inte en enda pippibirdis det syntes till.
Det var bara att vända och streta i blåsten, väl hemma så var hundarna mer än nöjda med sin promenad och jag var helt slut i benen, halvt död satte jag med vid datorn och spelade kort !!


Innan jag var riktigt hemma stannade jag till vid en myrstack,  jodå, de har vaknat.
Öppnat upp alla sina fönster och dörrar och vädrar ut vinterdoften, så nu är verkligen våren på G.

~ ~