Slappar dag..

Igår lördag var Allmänlydnads kursen förlagd till skogen, vi skulle få prova på personspår, budföring och lite annat nyttigt man kan stöta på i sogen när man går där, typ möta folk bla.

Det var fösta gången som jag överhuvudtaget har provat personspår med någon av mina hundar genom åren så det var jätte kul.
Var väl lite fundersam över hur det skulle gå, Heidi har ju "bara" gårr blodspår tidigare så jag visst ju inte alls hur hon skulle ta sej an den här uppgiften.
Det gick över förväntan, hon fick se att någon gick ut i skogen men sedan så fick hon inte se mera, en liten retning för att locka fram ett beteende hos henne.
Hon var ivrig när jag satte på henne selen men jag hade nog aldrig behövt tänka tanken att hon inte skulle spåra utan blod, hon tassade på med bra fart och var väldigt spårnoga och hittade till slut en kvinna sittande i en buske som överröste henne med godis.
Det här kommer jag att göra flera gånger med henne här hemma, men då blir det något mumsigt i slutet för än kan jag inte klona mej och bli två !!

Sedan var det budföring, också något jag aldrig har provat på tidigare, första sändandet gick väl lite sådär men det gick bättre andra gången så får vi bara träna lite så tror jag att det ska gå bra framöver.

Ryggen var ju lite kass på mej redan innan jag begav mej hemifrån men när jag kom hem så rotade jag runt i en låda då jag hade en förnimmelse av att ha handlat hem Voltaren saltva, mycket riktigt så hittade jag en tub som jag under em smetade in ryggen med 3 ggr och hipp hurra men det kändes redan mycket bättre när jag skulle gå till sängs, även idag har jag använt mej av det några gånger och det hjälper verkligen.

Hela dagen har varit grå och trist, det har blåst som så många gånger förr på den här platta ön.
Hundarna och jag gick en sväng men när vi kom ut till åkern så vände vi och gick in i skogen igen, det var verkligen kalla höstvindar som blåste där ute.
Vi lullade runt lite i skogen istället och jag plockade lite svamp till kvällens mat.
Då jag är den enda som äter svamp så blir det ganska mycket till just migas, hurra för jag älskar verkligen svamp.
Resten av dagen har jag mest suttit och surfat runt på nätet, lekt lite i PS, skickat mail och ... inte gjort ett enda nå..


Ryggläge framför TV hägrar nu, stormen viner ännu utanför huset och det knakar i träden, kottar smattrar på taket, mellan varven så piskar regnet mot rutan, får verkligen se till att ta hem lite glögg nu..

~ ~