Ny vecka

Japp då är man nu inne på en ny vecka som ännu är ganska så orörd, det händer visserligen ganska mycket den här veckan så jag får nog fullt upp både mentalt och på andra sätt.

Ibland så undrar man vem man kan lita på, vad döljer sej bakom masken på en människa, vem är ens vän och vem är ens ovän??
Jag vill tro att de jag har omkring mej har rent mjöl i påsen och att ovänner är sådana som jag inte känner.
Återstår att se .....

Gick med hundarna ganska tidigt för det var ingen dagg i gräset och det var ju skönt, det blåste sådär lagom ute på åkrarna så man kunde ta av sej tröjan och bara ha det gott medan hundarna for fram som galningar över fälten.

Lärkan är ännu kvar och drillar lite smått mellan varven men inte alls med samma intensitet som på våren, toffsvipan är också ännu kvar men jag har sett flera streck med gäss som dragit över skogen.
Det verkar som vi äntligen har fått en kull fasanungar ute på åkern i år, hoppas att några överlever och att inte alla stryker med, det är väldigt gott om rovfågel här, både duvhök, örn och ormvråk så de har det inte lätt.
Några rapphöns har jag inte sett skymten av i år men jag hoppas att även de har haft en kull i det höga gräset.
Bock jakten har nu börjat nu så nu rör de sej säkert mycket i skogen och mellan varven så får man syn på dom eller att man bara hinner se en vit rumpa som guppar iväg in i skogen.

När vi kom hem så var det till att hänga ut mattorna som blivit tvättade under tiden vi tog vår promenad och sedan ut i växthuset och börja rumstera om lite.
Hundfällar som legat där ute åkte in i tvättmaskinen, en matta till och det är skönt för allt blev tort innan kvällen kom.

Så skönt att sitta här ute med en fika och en tidning när det blåser kalla vindar ute, här har man det alltid gott och mysigt.

Det ska nog  mycket till för att den här chilin ska hinna bli röd innan det är allt för kallt ute.

Det finns ännu några blommor ute även om de nu börjar se lite slitna ut i kanterna

När jag nu inte lyckades övervintra mina egna kruk fuchsior så är jag glad att jag har en perenn som står i trädgårdslandet och ALLTID blommar, sommar efter sommar.

Även min Hortensia är en krukblomma som ska stå inne men som jag har planterat ute för ca 8 år sedan och den blommar år efter år men i år ser det ut som den är väldigt sen och det är väl frågan om det om den hinner slå ut. 

Men gissa om jag blev förvånad idag när jag satt inne vid köksbordet och tittade ut på syrenhäcken, i allt det gröna så var det en blomma.. men det var inte en syren utan en vildkaprifol som blommade så fint.


Det börjar skymma fortare och fortare och i morgon är vi inne i september månad, ibland så funderar jag på vart sommaren har tagit vägen, har jag missat den totalt, hoppade jag av karusellen på fel plats??

Nejdå, jag har nog varit med hela tiden men när det har regnat så som det har gjort den här sommaren så känns det nog som om man missar mycket, liksom våren då jag hade  små valpar i huset.
Men det kommer en ny sommar och den tänker jag inte missa.